The Reading Rush 2020 - Wrap upMaandag

De eerste dag van The reading rush 2020. Eindelijk! Na lang wachten en zorgvuldig een tbr samenstellen kunnen we eindelijk beginnen!

Ware het niet dat ik op zondagavond pas halverwege 'Het achterhuis' was geraakt. Ik las dit boek voor mijn leesgroep (zie 'leesgroep deurne' op facebook). Daar ik een hekel heb aan in meerdere boeken tegelijk lezen, besloot ik dit boek dan maar aan mijn readingrush-tbr toe te voegen. Tegen het eind van de dag was ik net iets meer dan 2/3 door het boek heen en eerlijk gezegd hoopte ik het snel uit te hebben. Lees mijn review op deze blog als je meer wil weten ;-).


Dinsdag

De laatste etappe van 'Het Achterhuis'. Wat een rotvervelend kind is Anne zeg;. MAAR ik heb me erdoor geworsteld.

Nu kan ik eindelijk aan mijn echte readingrush TBR beginnen. Ik besluit 'Fallen' van Lauren Kate te nemen. Voornamelijk omdat deze bovenop de stapel lag en omdat deze ook het eerste boek is op de TBR lijst die ik van the readingrush instagram heb gehaald.

Ik heb eigenlijk geen idee waar dit boek eigenlijk over gaat. Ik heb de achterkant niet gelezen. Ik heb de volledige serie gekocht omdat iemand me ooit eens heeft gezegd dat het goed is.

Ik ben ongeveer halverwege en ik heb nog steeds geen idee waar het nu eigenlijk over gaat. Luce (Lucinda) komt terecht op een tuchtschool omdat ze verdacht word van de moord op haar ex-vriendje. Alleen weet ze zelf niet of ze het nu wel of niet gedaan heeft. Ze herinnerd zich enkel "de schaduwen" de haar al haar hele leven volgen.

Dan is er Daniel, een jongen die ook op de tuchtschool zit en waar Luce smoorverliefd op is. Daniel wil echter niets van haar weten. Of toch wel. Of toch niet. Hij weet het eigenlijk zelf precies niet zo goed. Het boek begint met een scene die zich afspeeld in 1800 nog wat. Vermoedelijk gaat het hier ook over Daniel en Luce, al worden er geen namen genoemd.

Ik vermoed dat het iets te maken heeft met gevallen engelen, starcrossed lovers, of zoiets in die aard. Moeten Luce en Daniel elk leven weer opnieuw verliefd worden om elkaar dan steeds te verliezen? We zullen zien.


Woensdag

Vandaag heb ik niet zo veel gelezen. ik ben nog steeds bezig in 'Fallen' en vraag me nog steeds af wat er nu eigenlijk aan het gebeuren is.


Donderdag

Het laatste stuk van 'Fallen'. Ik ben benieuwd!

Of ik gelijk had of niet laat ik in het midden. Om dat te weten te komen moet je het boek zelf maar lezen. Wat ik je wel zal vertellen is dat ik het wel goed vond, al vroeg ik me het hele boek af wat er nu eigenlijk aan de hand was. Ik kan bijna niet wachten om de vervolgen te gaan lezen.

Het volgende boek op de stapel is 'Maria Poppins' van P.L. Travers.

Eerste indruk? De schrijfstijl doet me denken aan 'Peter Pan', een lekker luchtige taal, alsof alle vreemde dingen die er gebeuren eigenlijk heel erg normaal zijn. Geweldig!

Ik was aangenaam verrast te zien dat er tekeningen in het boek staan. (ik heb een editie uit 1966). Wisten jullie dat het gezin Banks eigenlijk 4 kinderen had in plaats van twe zoals in de film? Het leest wel lekker weg.


Vrijdag

Ik heb 'Maria Poppins' uitgelezen. Nu wil ik de rest van de boeken ook! Straks even bol checken. Ik vond het een heel erg leuk boek. natuurlijk is het duidelijk geschreven voor kinderen maar dat stoort mij eigenlijk nooit. Er gaat wel bijna niets zoals in de film maar dat hoeft ook eigenlijk niet.

Het volgende boek dat ik van de stapel nam is 'Ik was twaalf en ik fietste naar school' van Sabine Dardenne. Dit boek is duidelijk een heel pak zwaardere lectuur dan het lichthartige Maria Poppins.


Zaterdag

Tweederde door 'Ik was twaalf en ik fietste naar school'. Het grootste deel van dit verhaal kende ik natuurlijk al. Net als de rest van België die de laatste twintig jaar niet onder een steen geleefd heeft.

In tegenstelling tot 'het achterhuis' van Anne Frank is dit een heel interesant naslagwerk. Het bied een blik op gebeurtenissen die nooit nog zouden mogen plaatsvinden. Sabine's visie van de hele historie toont aan dat dit echt iedereen kan gebeuren. En overal. Niet iedereen zou er op dezelfde manier uitkomen als zij, verre van zelfs zou ik denken.


Zondag

Vandaag gingen we op bezoek bij mijn ouders. onnodig te vermelden dat er dus niet bijster veel gelezen werd. Ik ben er wel in geslaagd 'ik was twaalf en ik fietste naar school' uit te lezen. Ik blijf bij mijn mening van gisteren. Een erg interessante kijk op wat er toen precies gebeurd is tijdens Sabine's tachtig dagen in de kelder van Dutroux en daarna. Hopelijk kunnen we eruit leren hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

8 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now