ReadingRush TBR 2020

Het is bijna zover: The ReadingRush 2020! van 20 tot en met 26 juli 2020 lezen duizenden leesfans zo veel mogelijk boeken. Hoe mooi is dat?


Zoals elk jaar zijn er ook enkele challenges waaraan je "moet" voldoen. Nu ja, ik zeg moeten, niks moet natuurlijk. Je 'wint' the readingrush door simpelweg te lezen. 100 boeken, 20, 10, 1, misschien lees je zelfs maar één pagina. Zelfs dan heb je gewonnen!


Dat gezegd zijnde, probeer ik toch elk jaar aan de challenges te voldoen. En dit jaar zijn dat er, net zoals altijd, zeven.


  • Lees een boek met dezelfde kleur als je geboortesteen Ik ben geboren op 12 december 1994, dus mijn geboortesteen is een blauwe topaas. Het boek dat ik voor deze challenge kies moet dus blauw zijn, of op z'n minst blauw op de cover hebben. Na lang -te lang- voor mijn boekenkast te staan heb ik uiteindelijk gekozen voor Fallen van Lauren Kate. Dit boek staat al veel te lang (lees:minstens vier jaar) in mijn kast, samen met al de vervolgdelen, het is niet gigantisch lang (301 pagina's om precies te zijn) én bovendien is het blauw!

  • Lees het eerste boek dat je aanraakt Dit. Verzin. Ik. Niet. :-D ik dacht: "ik maak het me lekker makkelijk en in kies eerst dit boek. ik kijk gewoon naar de titels en neem een makkelijk, kort boek uuit de kast: Klaar!" mijn oog valt op deel 5 van De elfenheuvel, een lekker makkelijk, kort jeugdboek: Perfect. Maar als ik het wil pakken gebeurd er iets vreemds. ik weet niet hoe, maar in plaats van de Elfenheuvel, pak ik het boek ernaast: "De leeuw van Vlaanderen" van Hendrik Conscience. Tot zover mijn makkelijke boek dus. Met 346 pagina's is het ook niet bepaald kort, maar aangezien er dáárnaast een boek van meer dan 600 pagina's stond, mag ik mezelf nog gelukkig prijzen.

  • Een boek waarvan de titel begint met DE of HET Deze challenge was moeilijker dan eerst gedacht. Natuurlijk had ik De leeuw van Vlaanderen al vast, maar dat zou het wel heel makkelijk maken, dat boek zou ik in principe voor 4 challenges kunnen gebruiken. Maar dat gaan we dus niet doen. Na veel getwijfel heb ik dan uiteindelijk gekozen voor "The hitchhiker's guide to the galaxy" van Douglas Adams. Dit boek is kort, begint met "the" en staat ook al veel te lang stof te verzamelen op mijn plank, ideaal dus.

  • Lees een boek volledig buitenhuis 2020 is misschien niet het beste jaar om buitenshuis te gaan lezen. Doe daar nog eens twee kleine kindjes bij (één van 3 jaar en één van 2 maanden) en dan is lezen in het park niet echt een optie. Gelukkig hebben we in ons nieuwe appartemant wel een tuin. Fingers crossed dat het een beetje degelijk weer is tijdens de readathon, dan kan ik gewoon gezellig in de tuin lezen. Het boek waarmee ik deze challenge ga voldoen, kom je te weten in het volgende puntje.

  • Een genre waar je nog niet veel van gelezen hebt Ik zou "De leeuw van vlaanderen" kunnen gebruiken voor deze challenge. Maar dat gaan we dus niet doen. Als er één gnere is dat ik bijna nooit lees, dan is het non-fictie. Meer specifiek: biografieën. nog specifieker: auto-biografieën. Ddarom koos ik voor deze -en de vorige- challenge: "Ik was twaalf en fietste naar school" van Sabine Dardenne. met 217 pagina's is het ook het kortste boek op mijn readingrush TBR, dus perfect om buiten te gaan lezen.

  • Lees een boek dat de inspiratie was voor een film die je al gezien hebt Deze challenge was ik vergeten toen ik het eerst boeken ging kiezen. Ik moest dus nog eens terug naar mijn boekenplank. Het eerste boek dat ik zag, waarvan ik de film al heb gezien, was "De klokkenluider van de Notre Damme" van Victor Hugo. Dat boek telt echter 510 pagina's dus dat gaan we lekker niet doen. Gelukkig heb ik ook "Maria Poppins" van P. L. Travers op de plank staan. Met zijn 174 pagina's is het dus nóg korter dan "ik was twaalf en fietste naar school" dus misschien ga ik dít boek wel buiten lezen in plaats van dat andere.

  • Lees een boek dat zich afspeelt op een ander continent dan het jouwe Hiervoor ga ik nog een boek recycelen, namelijk "The hitchhiker's guide to the galaxy". Aangezien het zich niet op aarde afspeelt, speelt het zich dus ook niet af in Europa. En daarmee dus niet op het continent waar ik mezelf momenteel bevind. Trouwens, laat ons eerlijk zijn als het hoofdpersonage érgens van de Aarde komt, dan is het hoogstwaarschijnlijk Amerika.

Deze boeken ga ik dus proberen te lezen in een week tijd. Wish me luck!

5 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now