Midnight Sun - Stephenie Meyer

Rating:

Ein-de-lijk!

Na 15 jaar is het er! Midnight Sun!


Toen dit boek -een dag te laat dan nog wel!- in mijn brievenbus viel, moest ik het echt onmiddelijk lezen. Haha, nee. Laat ons eerlijk zijn, dit boek - dit BEEST- viel niet in de brievenbus, daar kan hij namelijk niet in. Hij werd netjes aan de deur neergezet door de bezorger van Bol. Contactloze levering en al.

Maar dat ter zijde. Ik moest hem dus echt meteen lezen.

Wist ik veel dat dat een onderneming van meer dan 2 weken ging worden? Nee, dt wist ik dus niet; Ja, ik had gezien dat het een heel deel dikker is dan het originele Twilight. Toch viel het kwartje niet.


Eerst en vooral, als je twilight niet gelezen hebt, dan is dit boek NIET voor jou. eerlijk gezegd is het eigenlijk helemaal niet goed. Verre van zelfs.

Als je Twilight wél gelezen hebt, bij voorkeur 15 jaar geleden, dan is dit boek een erg leuke toevoeging. Vandaar dat hij van mij toch nog 4 sterren kreeg.

Midnight sun is LANG, echt heel erg lang. en dat heeft eigenlijk niets te maken met het aantal pagina's, maar alles met de inhoud ervan.


Veel spoilers zitten er natuurlijk niet in, ervan uitgaande dat je Twilight gelezen hebt. Desondanks zal ik proberen ze te vermijden.

Mijn grootste probleem met dit boek is voornamelijk het tempo. Alles gaat zoo ongelooflijk traag. En hoewel de gedachten en gevoelens van Edward best interessant zijn, herhalen ze zich eindeloos. Edward leeft in een vicieuse cirkel van twijfel, moordlust, liefde, angst en vertrouwen. Niet noodzakelijk in die volgorde. Het boek had dus makkelijk 100 paginas korter kunnen zijn. We hoeven echt niet 3 maal op een pagina verteld te worden dat Bella zo lekker ruikt en dat ze nu vast heel hard weg gaat rennen. Spoiler, dat doet ze niet, nooit. Al zou dat eigenlijk wel moeten.


kortom, dit boek is best goed, traag dat wel, maar énkel als leuke toevoeging als je twilght gelezen hebt. Lees hem niet in zn eentje want dan is het echt heel erg slecht.


15 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now