Harry Potter and the philosopher's stone - JK Rowling

Rating:
Deze week -of liever gezegd Weken- deed ik een buddy-read met Lynn van WakingUpWithTheSunrise. We lazen, je raad het al, Het eerste harry potter boek. NAtuurlijk hadden we deze allebei al -meerdere keren zelfs- gelezen. Deze keer was anders. Deze keer lazen we hem allebei voor het eerst ... in het Frans!

Ja, ja, in het frans! Harry Potter et l'ecole de sorciers, dankuwel.


Nu, voordat jullie beginnen met "Maar Mama, de blogtitel staat in het engels!" en "Maar Mama, de foto is het engelse boek!"

Na precies 2,6 hoofdstukken, oftewel 47 pagina's, gaf ik het op. Begreep ik wat er op de pagina stond? Ja. Had ik het kunnen uitlezen? Ook ja. Maar had ik me geamuseerd? Nee. Ik moest alles minstens 3x lezen, de dialoog was superslecht aangegeven en ik moest mezelf echt dwingen om het afgesproken hoofdstuk te beginnen lezen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling van een buddy-read.

Ik gaf mezelf dus gewonnen en ging verder met het engelse boek. Dat ik ook nog nooit gelezen had trouwens, enkel de nederlandse.


Natuurlijk stopt de challenge niet hier. Halverwege hoofdstuk 12 ontdekte Lynn iet interessants. De Chapter Challenges op wizardingworld.com!

Voor elk hoofdstuk zijn er ongeveer 7 challenges, Dat is dus best wel veel voor deze blogpost. Daarom doe ik er van elk hoofdstuk 1. Ik schrijf ook soms even een bedenking bij het hoofdstuk. Iets wat me is opgevallen, vragen, dingen die ik leuk vind, ...

LET OP als je de boeken nog niet allemaal gelezen hebt, kunnen er mogelijk spoilers in de rest van dit bericht staan!


Chapter 1: the boy who lived

Is het je eigenlijk al eens opgevallen? Hagrid komt aan op de vliegende motor van Sirius. Sirius, waarvan iedereen denkt dat hij de Potters verraden heeft. MAAR nu komt het, Albus en Hagrid moeten geweten hebben dat de Potters daar woonden. En Lupos ook trouwens. Zij hadden het enkel kunnen weten als de geheimhouder het hen vertel had. Wormstaart dus. DUS Waarom denken zij dan dat Sirius schuldig is? Ze wisten toch dat hij de geheimhouder niet was?


Wie is je favoriete personage? Beschrijf kort waarom.

Dit vind ik altijd zo'n moeilijke vraag.

Ook, spreken we over de hele serie, dit boek of enkel het eerste hoofdstuk?

In dit hoofdstuk ga ik voor Hagrid, zzowiso.

Dit boek? Dan nog steeds Hagrid.

Maar de hele serie? Dan word het moeilijk. Sneep is fantastisch uiteraard, always. Ook Hagrid heeft een speciaal plekje voor mij MAAR wie er toch met kop en schouders bovenuitsteekt (spreekwoordelijk gezien toch) is Dobby.

Dobby is grappig, lief, trouw. Dobby is gewoon Geweldig!


Chapter 2: The vanishing glass

Dirk krijgt 39! cadeaus voor zijn verjaardag. Wat is het beste verjaardagscadeau dat jij ooit kreeg?

Het beste verjaardagscadeau weet ik zo meteen niet meer. Wat ik wél nog heel goed weet is het beste cadeau EVER.

Dat was van Sinterklaas in het jaar 1999. Ik, zoals elk 4 jarig meisje, wilde graag een ChouChou, zijnde een babypop dus. Gesmeekt en gezaagd heb ik voor die pop. ELke keer zei mijn Mama: "Nee, die pop is te duur, dat gaat niet." Dus vroeg ik ze aan sinterklaas. Maar: "Sinterklaas kan ook niet al die cadeautjes betalen voor al de kindjes. Mama en Papa moeten dat betalen."

En toch wou ik die pop. Ik heb er z hard voor gezaagd dat ik volledig vergat iets anders te vragen aan de Sint.

Zo kwam het dat ik waarschijnlijk het enige kind was die 6e December, dat verdrietig uit bed kwam. In de woonkamer lag snoep en chocola en een grote jutten zak, waar de cadeautjes voor mijn zussen in zaten natuurlijk. Voor mij zat er niets in, wist ik zeker. Ik had ook niets gevraagd.

Uiteindelijk kreeg mijn moeder me tóch zover om in de zak te kijken. Wat zat erin? Natuurlijk, een ChouChou pop! Ik ben nooit gelukkiger geweest.

en nu, meer dan twintig jaar later, zit Chouchou nog steeds bij mij op de kast. Met de eerste kleertjes van mijn dochter aan.


Chapter 3: The letters from no one

Wie was er het verdrietigst toen ze de Ligusterlaan moesten verlaten? Waarom?

Dat is zonder twijfel Dirk. Hij is gewend van altijd zijn zin te krijgen en nu moet hij plots zonder pardon de auto in, naar god-weet-waar, zonder tv, spelletjes, ...

Het verbaasd me eerlijk gezegd dat hij niet net zo gek werd als zijn vader.


Chapter 4: The keeper of the keys

Als jij een plaats of een echte toverschool aangeboden zou krijgen, zou je willen gaan?

Nu? Nee. No way dat ik die twee schatten een heel schooljaar achterlaat. Een weekend, ja. een week zelfs, maar langer? Vergeet het maar.

Dat gezegd zijnde, toen ik elf was, dát is een ander verhaal. Toen was ik waarschijnlijk op de eerste trein gesprongen zonder zelfs maar de moeite te nemen in te pakken. Zweinstein, ik kom eraan!


Chapter 5: Diagon Alley

Welk huisdier zou jij het liefst meenemen naar Zweinstein?

Als kind had ik sowieso "Kat" geantwoord op deze vraag. Gewoon omdat we thuis altijd honden hebben gehad en wij wilden een kat. (nu heb ik er drie en mijn zus twee :D)

Nu ik ouder en -hopelijk- wijzer ben, zou ik eerder een uil kiezen. Ze zijn mooi, niet iedereen heeft er één (toch niet in de dreuzel-wereld) én ze zijn echt superhandig.


Chapter 6: The Journey from Platform Nine and Three-Quarters

Als je 1 ding van de trolley mocht kiezen, wat zou dat dan zijn?

Sowieso de chocoladekikkers. Ik verzamelde als kind pokémon en Yugiho kaarten. Tovenaarskaarten zijn gewoon the next step up. Vooral Albus, Merlijn, Morgana, de stichters van zweinstein en nicolaas Flamel zou ik graag willen. Maar waarschijnlijk zoijn er nog een hele hoop meer leuke bij.

En ja, ik ben in Londen geweest en Ja, ik weet dat ze daar chocladekikkers verkopen en Ja, die heb ik ook. Ik heb 4 kaarten, Albus en nog 3 andere die ik niet uit het hoofd weet.


Chapter 7: The sorting hat

Wie leest het schoollied ook al zingende in zijn/haar hoofd? Ik wel in elk geval!


In welke afdeling ben jij ingedeeld?

Met zal je misschien verbazen, maar ik ben een Huffelpuf en ik ben er nog trots op ook! EN je kan zeggen wat je wil, maar Hufflepuffs are particularly good finders!


Chapter 8: The potions master

Wie is je favoriete zweinstein leerkracht?

Prof Anderling. In haar les wil ik wel een jaartje komen zitten hoor. Ze is streng maar rechtvaardig. Volgens mij zijn haar lessen echt heel erg interessant.


Chapter 9: The midnight duel

Wie is erger, Draco of Dirk?

Moeilijke vraag. In het laatste boek blijken ze beide nog niet zo slecht te zijn als ze lijken. Maar als ik echt een antwoord moet geven, ga ik toch voor Draco. Hij wist immers (toch voor een groot deel van de serie) waar het om ging. Hij wist best dat zijn vader een aanhanger van Voldemort was en waar die toe in staat was.


Chapter 10: Hallowe'en

Welke positie zou je willen spelen bij Zwerkbal?

Geen enkele. Ik ben wowieso al geen sporter, maar heb ook nog eens hoogtevrees. Vliegen lijkt me heel cool, maar niet op een dunne stok zonder veiligheidsmaatregelen!


Trouwens, hoe hebben ze ooit Pluisje in dat kamertje gekregen?


Chapter 11: Quidditch

Hagrid zegt Harry, Ron en Hermelien dat ze moeten stoppen met hun neus in andermans zaken te steken. Zou jij stoppen? Of zou je nog steeds proberen achterhalen wat Pluisje bewaakt?

Ik zou zeker verder zoeken, alleen niet zo fanatiek als harry en co. Rondsluipen door het kasteel ed zijn niet aan mij besteed. Maar ik zou zeker mijn oren openhouden en in boeken snuffelen op zoek naar informatie.


Chapter 12: The Miror of erised

Als je een onzichtbaarheidsmatel had, wat zou dan je eerste avontuur zijn?

Weer een goede vraag. Eens even denken... Ik zou stiekem naar de school van mijn zoontje gaan en kijken wat hij daar allemaal doet. Foto's op smartschool zijn toch niet hetzelfde.


Chapter 13: Nicolas Flamel

Harry denkt dat de steen nog door andere dingen bewaakt word dan enkel Pluisje. Wat zou jij de steen laten bewaken/beschermen?

Om te beginnen, niet iets dat door eerstejaars opgelost kan worden! (zie hoofdstuk 16)

Nu ben ik zelf niet echt een genie als het op verstoppen aankomt. Mijn zoontje weet de cadeaus altijd al op voorhand te vinden bijvoorbeeld. Gelukkig is hij nog zo klein dat hij ze alweer vergeten is tegen dat de sint of kerstman komt. In de toekomst moet ik ze misschien toch maar beter verstoppen.


Chapter 14: Norbert the norwegian ridgeback

Zou jij graag een draak als huisdier hebben?

Zowiso niet! Enkel als ze meer zouden zijn zoals in Eragon. Dus dat ze luisteren naar je. niet zo'n wild beest als Norbert hoor! en ze zijn ook nog eens enorm. De mijne zou in het gemeentepark moeten slapen. Dat worden zware belastingen hoor.


Ze sleuren de zware kist met Norbert naar de hoogste toren van het kasteel. Want Wingardium Leviosa was te makkelijk?


Chapter 15: The forbidden forest

Zou jij bang zijn om het verboden bos in te gaan?

Het bos zelf doet me niets, maar er is vast een goede reden waarom het verboden is. Ik zou er dus niet naartoe gaan. Aan de andere kant, als ik er naarote gestuurd word voor straf, dan zal het wel veilig zijn zeker?


Chapter 16: Through the trap door

Welke opdracht lijkt jou het moeilijkst?

Zowiso die van Sneep. ik heb het boek nu al zeker 10 keer gelezen, en ik snap het raadsel nog steeds niet.


Anderling verzekerd het trio ervan dat de steen zeker goed bewaakt word door krachtige spreuken en dat niemand hem kan stelen. Heel erg krachtige spreuken als je het mij vraagt, zo krachtig dat zelfs 3 eerstejaars erdoor geraken. Maar Sneep (of voldemort), nee, die lukt het vast niet.


Chapter 17: The man with two faces

Wat is jou favoriet hoofdstuk in dit boek? Waarom?

Through the trap door, vind ik wel heel leuk met de verschillende opdrachten en "BEN JE EEN HEKS OF BEN JE HET NIET?"

Quidditch is ook één van mijn favorieten. Dit vanwege de beschrijving van het spel.Hehe, dat was het dan. Een lange post deze week maar zeker de moeite waard!

Welk boek heb jij net gelezen?

8 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now