End of year book freakout Wrap up


Aan het begin van dit jaar maakte ik een lijstje met leesdoelen. Deze blog bestond toen enkel nog in mijn hoofd, dus helaas is hier geen post van. Dat veranderen we in 2021 natuurlijk!

Maar nu even terug naar dit jaar. Welke doelen heb ik behaald, en welke niet?


Lees een boek met 500 pagina's of meer

Ik heb er zelfs 5 gelezen! Allereerst Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doer. En recenter Midnight sun van Stephanie Meyer. En dan ook nog Hart van zwart van Terry Goodkind, Afterworlds van Scott Westerfeld én Kaart der dagen van ransom riggs!


Lees een boek met 100 pagina's of minder

Jawel hoor, het is gelukt! Op de valreep las ik nog Wat jij niet ziet van MJ Arlidge. Met zijn 98 paginas het perfectie boekje voor deze challenge!


Lees een boek van een Vlaams auteur

Fictie? Nog niet gevonden. Ik las wél Mijn kind heeft Autisme van Peter Vermeulen.

Nu nog ee2n fictie-boek van een vlaams auteur vinden, wat dit puntje gaat gewoon mee naar 2021!


Een jeugdboek lezen

Ja hoor, Ik las er verschillende: Maria Poppins. Een heel leuk jeugdboek. En dan ook nog

Otje en Floddertje van Annie MG Schmidt, Koning van Katoren van Jan Terlouw, Dolfje, weerwolfje van Paul van loon, telt Harry Potter van JK Rowling ook? En de Klappertandserie van Steven Klamn, Zeven Magiers van Caro King en Duel bij Araluen van John Flanagan.


Lees een non-fictie boek

Meerdere zelfs! ik las Kattengeheimen van Vicky Halls en Mijn kind heeft Autisme van Peter vermeulen en Steven Degrieck.

Beide boeken gaan over totaal verschillende onderwerpen maar zijn allebei zéker de moeite waard. Ook als je geen kat of kind met autisme hebt.

En later in het jaar las ik ook nog Ik was twaalf en fietste naar school van Sabine Dardenne, Noem haar naam van Jorie Horsthuis en Dokter Pol van Jan Pol.


Lees 2 boeken op 1 dag

Ik las zowel Otje als Floddertje op dezelfde dag. Beide zijn uiteraard geschreven door Annie MG Schmidt


Lees een boek dat je cadeau kreeg

Check!

Hiervoor las ik The turn of the key van Ruth Ware. Dit boek kreeg ik in december 2019 voor mijn verjaardag van een vriendin. Ik wilde het graag lezen omdat Booksandlala op youtube er zo enthousiast over was. Ze had gelijk.


Een boek met slechts 1 woord in de titel

Ook voor deze moet ik The readingrush bedanken. Ik las Fallen van Lauren Kate. Ik wist eigenlijk niet waar het over ging maar vond het wel een erg leuk boek. Hopelijk geraak ik gauw aan de vervolgen toe. OOk nog Floddertje en Otje van Annie MG Schmidt, Woesternij van Terry Goodkind en Afterwords van SChott Westerfeld,


Lees een boek met rood op de cover

Voor dit puntje las ik Midnight sun van Stephanie Meyer. Als je mijn mening hierover wil weten, kan je deze vinden in mijn review.

Ook The one van John Mars, ieme miene mutte van MJ Ardlidge en Harry Potter van JK Rowling hebben rood op de cover!


Lees een boek met een niet-menselijk hoofdpersonage

Voor deze neem ik ook Midnight sun van Stephanie Meyer en vreemd genoeg heb ik geen enkel ander boek gelezen met een niet-menselijk hoofdpersonage. Of telt Dolfje, weerwolfje van Paul van loon ook mee?


Een boek over WO II

Deze heb ik ook gedaan!

Als je het licht niet kunt zien speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog en verteld het verhaal van een blind Frans meisje en een Duitse weesjongen.


10,5/11 is helemaal niet zo slecht. Ik tel een half puntje voor het boek van een Vlaams auteur omdat ik het eigenlijk wel gedaan heb, maar het was geen roman.


In januari stelde ik mezelf het doel om 40 boeken te lezen op Goodreads. Ik las er tot nu toe 40!

Doel gehaald dus. ik heb nog 6 dagen te gaan. Misschien kan ik dan ook nog Under the dome deel 1 van Stephen King uitlezen?

In 2021 ga ik voor 80 boeken. Ik kwam deze week namelijk tot de conclusie dat ik nog 161 ongelezen boeken op mijn plank heb staan. Aan het huidige tempo ben ik daar dus nog 4 jaar! Mee bezig. Volgend jaar tandje erbij dus!

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now