End of year book freakout


Jullie weten dit natuurlijk niet, want deze blog bestond nog niet, maar in Januari maakte ik een lijstje met leesdoelen voor dit jaar. Ik maakte ook een goodreadschallenge natuurlijk.

Laten we eens kijken welke doelen ik al behaalde en welke in de laatste 3,5 maanden van 2020 nog moet doen.


Lees een boek met 500 pagina's of meer

Check! en Check!

Ik heb er zelfs 2 gelezen! Allereerst Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doer. En recenter Midnight sun van Stephanie Meyer.


Lees een boek met 100 pagina's of minder

Het vorige puntje heeft natuurlijk een tegenhanger nodig.

Je zou denken dat deze makkelijker te volbrengen is dan de eerste. Niets is echter minder waar. Ik moet hiervoor nog een boek vinden.


Lees een boek van een Vlaams auteur

Is ook nog niet gelukt; Wel van een Bélgisch auteur, namelijk Sabine Dardenne, maar dat telt eigenlijk niet helemaal. Er staat namelijk Vlaams en niet Belgisch. Dus ik moet mijn boekenplank nog eens nakijken. Er MOET toch een vlaams boek bij staan he?


Een jeugdboek lezen

Check!

Deze heb ik wel gedaan! Ik las Maria Poppins. Een heel leuk jeugdboek. Het is wel langer dan 100 pagina's wat jammer is voor dit lijstje.


Lees een non-fictie boek

Check! en Check! ik las Kattengeheimen van Vicky Halls en Mijn kind heeft Autisme van Peter vermeulen en Steven Degrieck.

Beide boeken gaan over otaal verschillende onderwerpen maar zijn allebei zéker de moeite waard. Ook als je geen kat of kind met autisme hebt.


Lees 2 boeken op 1 dag

Ook nog niet gelukt. Ik hoopte deze te kunnen volbrengen met korte jeugdboeken maar ben er nog niet aan toe gekomen.


Lees een boek dat je cadeau kreeg

Check!

Hiervoor las ik The turn of the key van Ruth Ware. Dit boek kreeg ik in december voor mijn verjaardag van een vriendin. Ik wilde het graag lezen omdat Booksandlala op youtube er zo enthousiast over was. Ze had gelijk.


Een boek met slechts 1 woord in de titel

Check!

Ook voor deze moet ik The readingrush bedanken. Ik las Fallen van Lauren Kate. Ik wist eigenlijk niet waar het over ging maar vond het wel een erg leuk boek. Hopelijk geraak ik gauw aan de vervolgen toe.


Lees een boek met rood op de cover

Check!

Voor dit puntje las ik Midnight sun van Stephanie Meyer. Als je mijn mening hierover wil weten, kan je deze vinden in mijn review.


Lees een boek met een niet-menselijk hoofdpersonage

Check

Voor deze neem ik ook Midnight sun. Waarschijnlijk heb ik er wel andere gelezen met rood op de cover, maar deze komt het eerst bij me op.


Een boek over WO II

Check!

Als je het licht niet kunt zien speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog en verteld het verhaal van een blind Frans meisje en een Duitse weesjongen.


8/11 is niet zo slecht. Nog 3 puntjes te gaan.

Bij goodreads gaat het iets minder goed. In januari stelde ik mezelf het doel om 40 boeken te lezen. Ik las er tot nu toe 21.

Dus om mijn doel te halen zou ik eigenlijk nog 19 boeken moeten lezen, dat is 1 boek per week. ik vrees dat dat niet meer gaat gebeuren. Al is het niet onmogelijk.

Supporteren jullie mee?

6 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now