Een ballade van zangvogels en slangen - Suzanne Collins

Rating:


Waar begin ik zelfs met dit boek?

Eerst en vooral was ik erg verrast over de dikte ervan toen het aankwam, maar ik ben er toch doorheen geraakt. jawel, de volledige 517 pagina's!


Het boek verteld ons meer over de jeugd van President Snow. Basicaly, Hoe is hij zo'n k****zak geworden?


Het boek begint als Coriolanus Snow 18 is en in zijn laatste jaar aan de academie van het Capitool zit. Het is tien jaar na de oorlog met de districten en de 10e hongerspelen staan op het punt te beginnen. Voor het eerst worden er mentoren aan de tributen gekoppeld, dit zijn dus Coriolanus en zijn klasgenoten. Coriolanus word gekoppeld aan Lucy, de vrouwelijke tribuut van district 12, het laagste van het laagste. Maar als Lucy tijdens de boete de aandacht naar zich toe trekt lijkt de toekomst voor Coriolanus een pak rooskleuriger dan eerst gedacht.


Natuurlijk wil ik niet te veel vertellen, als je hem graag zelf nog wil lezen. Dat raad ik trouwens ten zeerste aan, dat je hem leest. Liefst van al nog nu meteen. Vergeet deze review en ga hem lezen, hij is echt heel goed!


Dat gezegd zijnde, zijn er altijd wel wat puntjes die wat aan de mindere kant zijn. Zo vond ik bijvoorbeeld dat de premisse, dus de reden dat hij geworden is wie hij is in de originele 3 boeken, best lang op zich liet wachten. Het merendeel van het boek is hij eigenlijk best een toffe gast.

en verder... ja,, nee, dat is het eigenlijk. Hett is gewoon een heel goed boek. Ik was geboeid vanaf de eerste pagina, tot de laatste letter.


Suzanne, schrijf je nog een boek over Panem? Alsjeblieft?

4 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now