De kaart der dagen - Ransom Riggs

Rating:
Ik liep vorige maand nietsvermoedend door de locale Fnac te slenteren. Ik was eigenlijk helemaal niet van plan een boek te gaan kopen (zoals gewonlijk). Tot mijn oog -volledig toevallig- op een boek viel.


De samenspraak van de vogels, De bijzondere kinderen van Mevrouw Perregrinne deel 5 - Ransom Riggs


Wat? Deel 5?! Volgens mij was het na deel 3 gedaan. Ik zocht dus snel verder naar deel 4 en nam dat mee. Uiteraard. Wat had je anders verwacht?


Dit boek herinnert je -gelukkig- regelmatig aan de gebeurtenissen van de eerste drie delen, op een niet- opdringerige of vervelende manier. Net genoeg om je bij de les te houden. Vooral als het al even geleden is dat je de voorgaande delen las. Wat bij mij dus het geval was.

Het verhaal gaat verder waar het derde deel gestopt is. Geen vreemde, verwarrende tijdsprong. gewoon echt waar we gebleven waren, heerlijk!


Over het precieze plot kan ik hier natuurlijk niet al te veel kwijt. Als je dat wil weten, ga dan zelf het boek maar lezen. Wat ik wél kan vertellen is dat het een prachtig vervolg is, precies wat ik ervan verwacht had, niet meer en niet minder. Avontuur, humor en een hele hoop problemen. Maar ook liefde, jaloezie en competitie komen aan bod. Deze elementen zaten niet, of bijna niet, in de voorgaande delen. Wat maakt dat dit vervolg wel wat serieuzer aanvoelt. Persoonlijk vond ik dat een verbetering!
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now