Buzzwordathon 2021 TBR

Vorige week maakte Kayla van BooksandLala op youtube haar Buzzwordathon 2021 bekend. Als je niet weet wie ze is, wat doe je hier dan nog? Ga naar haar kanaal en abonneer je onmiddellijk!

Al is deze Buzzwordathon wel wat anders dan de vorige edities. In het verleden kondigde ze een paar weken op voorhand aan wat he Buzzword zou zijn (bv: Girl, Lie, You, ...) en tijdens de vooropgestelde week lees je dan zo veel mogelijk boeken met dat woord in de titel.

Deze keer omvat de Buzzwordathon het hele jaar. Dus voor elke maand een woord of thema en dat woord gebruik je dan voor 1 boek in de eerste week van die maand. Het woord mag natuurlijk ook vertaald worden of een afgeleide zijn (Liar i.p.v. Lie bijvoorbeeld)

Bij deze dus mijn (voorlopige) TBR:


Januari - Dream

Tijdens de eerste week van Januari lees ik Once upon a DREAM van Liz Brasswell. Dit is 1 van de Disney twisted tales serie, die trouwens heel goed is. Het zijn allemaal Disney verhalen met het Wat als .. idee. Wat als Doornroosje nooit wakker werd? Wat als Aladin naar de onderwereld moest reizen? Wat als …?


Februari - een kleur

Voor februari moeten we dus een boek kiezen met een kleur in de titel. Ik Ging voor Vijftig tinten GRIJS van EL James. Deze serie staat al even op mijn tbr. Al twee of drie jaar zelfs. En nu is de tijd dus gekomen om hem eindelijk eens te gaan lezen!


Maart - Time

Deze maand weer een Twisted Tales boek. Tale as old as TIME, ook van Liz Braswell uiteraard. In deze word de vraag gesteld, Wat als Belle's moeder het beest vervloekte?


April - Space/galaxy/meteor/star/...

In April hoeft het niet per se een specifiek woord te zijn, maar iets dat met de ruimte te maken heeft. Vreemd genoeg heb ik maar 1 boek op mijn planken staan dat hiervoor past en dat is A Hitchhiker's guide to the GALAXY van Douglas Adams. Dus die keus was snel gemaakt.


Mei - House/Home

Deze word vast makkelijk! Ik heb het woord Huis wel een paar keer staan. dacht ik toch...

Niet dus. Eerst dacht ik zelfs dat ik er geen enkele had. Tot ik The fall of the HOUSE of Usher and other writings van Edgar Alan poe zag staan.

Ik was sowieso al va plan om meer poëzie te gaan lezen volgend jaar, dus waarom niet beginnen met De Meester?


Juni - Namen of titels (koning, graaf, ...)

Dit boek was snel gekozen, al had ik best wel wat opties. Van zodra Kayla het had gezegd dacht ik meteen aan The unbecoming of MARA Dyer van Michelle Hodkins. Dus die zal het worden.


Juli - Last

Nog zo eentje die moeilijker te vinden bleek dan eerst gedacht. Maar ik vond er toch 1 die eigenlijk al veel te lang op mijn plank staat: The LAST Romanov van Dora Levy Mossanen.


Augustus - A time of day (ochtend, middag, middernacht, twilight, ...)

Voor deze neem ik Kind van de NACHT van Helen Lowe. Deze staat ook (weeral)veel te lang op mijn TBR, dus het word tijd dat hij eens gelezen word.


September - Dark

Voor deze bouw ik verder op de Buzzword van Februari. Het woord Dark had ik niet, maar wel Vijftig tinten DONKERder van EL James, het tweede deel in de serie. perfect dus!


Oktober - Elementen/natuur (water, vuur, as, rivier, zee, ...)

Deze maand ben ik ambitieus en ga ik voor De naam van de WIND van Patrick Rothfuss. Voor wie het niet weet, dit is een BEEST van een boek, met maar liefst 717 pagina's! En dat op een week tijd! we zullen zien of het lukt.


November - Lost

Ook in November doe ik mezelf wat aan. Het enige boek met "Lost" dat ik heb staan is City of LOST souls van Cassadra Clare, het vijfde deel van de Mortal instruments serie. En ik heb alleen de eerste 2 gelezen, dus moet ik VOOR November, nog 2 delen lezen, zodat ik dan aan deze kan beginnen.


December - Dag/maand/seizoen/…

En dan is het December, de laatste maand van het jaar. Voor deze Buzzword heb ik gekozen voor Koningin van het ZOMERland van Rosalind Miles. Dit is het eerste deel in de Guinevere serie. Ook deze staat al veel te lang stof te verzamelen, dus vliegen we er maar eens in.


Deze TBR is niet vast, als ik in de loop van het jaar een boek tegenkom dat past voor de Buzzword en dat ik liever wil lezen dan het boek dat ik nu vermeld heb, dan verander ik het gewoon.

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now