Afterworlds - Scott Westerfeld

Rating:

Ik kreeg dit boek ooit, in een ver, ver verleden (lees: voordat ik kinderen had) als verjaardagscadeau van een vriendin.

Sinds die tijd stond hij een beetje te verstoffen op mijn plank.

En toen we eind vorig jaar verhuisden, verhuisde Afterwords mee. Om vervolgens weer op de plank te belanden, misschien op een andere plank, op een andere plek, in een ander huis. Maar nog steeds ongelezen.


Tot vorige week, toen het lot (of een random spinner app) daar anders over besliste. Want na Midnight sun, die bijna 700 pagina's telt, moest er natuurlijk wéér zo'n klepper gelezen worden, vond de app. Zo word het wel moeilijk om mijn leesdoel te behalen dit jaar.


Maar man, wat ben ik blij dat dit boek gekozen werd!

Waarom heb ik in hemelsnaam zo lang gewacht om Afterworlds te lezen?


Het boek gaat over Darcy, en over Lizzie. Darcy kent Lizzie heel goed. Lizzie heeft geen idee wie Darcy is.

Vreemd, denk je misschien. Totdat ik je vertel dat Lizzie het hoofdpersonage is in het boek dat Darcy schrijft. Hoofdstuk om hoofdstuk wisselt het verhaal van Darcy naar Lizzie en weer terug. Beide zijn zeer goed uitgewerkt en prachtig geschreven.

Als ik over Lizzie las, vergat ik even dat Darcy bestond. Prachtig!


Is dit het meest spannende boek dat je ooit gelezen hebt? Nee, maar dat probeert het ook niet te zijn. Al kan het verhaal van Lizzie soms wel lekker spannend zijn.


Afterworlds is een prachtige contemporary die het plezier van schrijven viert. Je zou bijna zelf aan een boek willen beginnen.

15 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Mama leest. Met trots gemaakt met Wix.com

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now